Newsletter
Přihlaste se pro odběr newsletteru
 
Novinky ve fotogalerii
 

E-shop

Pinot Gris 2016 Sur lie, moravské zemské víno, suché, Vinařství Petr Mokruša z Mutěnic.

Moravské zemské víno bílé, suché, vyrobené technologií batonáže (sur lie).
Víno zrálo 12 měsíců na jemných kvasnicích ve francouzském dubovém sudu.

Dostupnost: K DISPOZICI 3 LAHVE

Batonáž (z franc. bâtonnage) / Sur lie (čti syr li) je technologická operace při školení vína, kdy sklepmistr ponechá nějakou dobu víno po první stáčce ve styku s jemným kalem z odumřelých kvasinek. Vínem se musí po celou dobu míchat a musí v něm zůstat aktivní kvasinky a mikrobi (při otevření nádoby uniká oxid uhličitý). Do vína není třeba přidávat oxid siřičitý. Vína po takovém školení jsou plná, tělnatá, s potenciálem k dlouhé archivaci.

Láhev 0,75 l.

Vinařská podoblast: Slovácká
Vinařská obec:
Viniční trať:

Cukernatost hroznů při sběru: 24°NM
Zbytkový cukr: 0,0 g/l
Obsah kyselin: 5,6 g/l
Alkohol: 14%
Víno má velké předpoklady k dlouhé archivaci.

Charakteristika:
víno Vás na první pohled zaujme vysokou viskozitou a zlatou barvou s oranžovými odlesky. Jedná se o tělnatější, silné víno plné medu, másla, karamelu, sušených lučních bylin a bylinného likéru. Chuť je výrazná, hřejivá, nasládle medová, podpořená jemnými taniny, které se do vína dostávají díky delší maceraci. Dvanácti měsíční pobyt vína v sudech, pravidelná batonáž a vysoký obsah alkoholu dávají tomuto vínu obrovský potenciál.

Doporučení servisu tohoto vína:
podávejte při teplotě cca 14°C do velké sklenice, láhev otevřete nejméně hodinu před podáváním a případně můžete víno přelít do dekantační karafy. Tím se provzdušní a otevře se vám k bohatému chuťovému i čichovému prožitku.

279.00 KčCena:

Loading Ukládání do košíku